datalinkek
Üdvözöllek az oldalon!

Az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez regisztrációra van szükség.

Az oldalon minden teljesen ingyenes

Jean Gabin

Go down

Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:30 pm

[You must be registered and logged in to see this image.]

JEAN GABIN

Születési név: Jean Alexis Moncorgé
Született: 1904. május 17. Franciaország, Párizs
Elhunyt: 1976. november 15. (72 évesen) Franciaország, Neuilly-sur-Seine

Életrajza:
Apja, Ferdinand Joseph Moncorgé, kerékgyártó, aki Ferdinand Gabin néven lett kabarészínész. Anyja, Hélene Petit kávéházi énekesnő volt.
Gyermekkorát vidéken, a Párizstól mintegy 35 kilométerre, északra fekvő falucskában, Mériel-ben (Seine-et-Oise megye) töltötte, ahol nővére nevelte. 1915-ben, amikor szülei ismét Párizsban rendezkedtek be, magukhoz vették. Azt szerették volna, hogy fiukból is előadóművész legyen. 1917-ben azonban abbahagyta iskolai tanulmányait és irodaszolgaként a párizsi elektromos műveknél helyezkedett el. 1918-ban elvesztette édesanyját. Apja taníttatni akarta, ezért 1919-ben beíratta egy neves gimnáziumba, ahonnan még abban az évben megszökött, és ismét Mériel-ben, nővérénél húzódott meg.
1920 és 1922 között kétkezi munkával kereste kenyerét: volt anyagmozgató, dolgozott cementgyárban, majd újságárus, kifutófiú és raktáros lett. Igazából azonban csak a boksz érdekelte. Már 10 éves korában eltört az orrcsontja egy bokszmérkőzés során.
Apja unszolására és beajánlására végül is 1923-ban a Folies Bergeres zenés színház statisztája lett.
1924-25-ben a haditengerészetnél töltötte sorkatonai idejét.
1925-ben elvette feleségül Gaby Basset színésznőt, akitől két gyermeke született. 1930-ban elváltak.
1927-ben debütált táncos-komikus színészként kisebb operett-szerepekben. Még ebben az évben az ünnepelt énekesnő, Mistinguett partnere lett a Moulin Rouge-ban.
1928-ban forgat először filmet: két néma bohózatban kapott szerepet. A hangos film 1930-ban fedezte fel: a Pathé fivérek produkciójában, a Chacun sa chance (Mindenkinek a maga esélye) című filmben kapott szerepet; az első nagy játékfilmje a Méphisto volt, azonban igazi nagy ismeretséget a Maria Chapdelaine-ben nyújtott alakításával szerzett 1934-ben. Ezt követően valódi sikerfilmek következtek: A nagy ábránd, Ködös utak, Állat az emberben.
1933-ban feleségül vette Jeanne Mauchain revütáncosnőt. 1939-től külön éltek, 1943-ban hivatalosan is elváltak. Közben 1937-ben kérészéletű kapcsolata volt Mireille Balin, majd 1939-ben Michele Morgan színésznőkkel.
1939 szeptemberében mozgósítják: Cherbourg-ba vonul be a haditengerészethez. Franciaország német megszállása után, 1940-ben az Amerikai Egyesült Államokba emigrált. Filmrendező barátaihoz csatlakozva Hollywoodba ment, ahol két középszerű, De Gaulle-t támogató propagandafilmet forgatott. Ott találkozott Marlene Dietrich-hel, akivel 1947-ig együtt élt. A háború után két közös filmet is forgattak, de az átütő siker elmaradt.
A már ünnepelt színész 1943-ban csatlakozott a De Gaulle tábornok által vezetett Szabad Francia Erőkhöz. Egy olajszállító hajó lövegparancsnokaként tér vissza Amerikából Casablancába. Előbb Észak-Afrikában harcolt, majd Leclerc tábornok híres 2. páncélos hadosztályában szolgál tengerészgyalogosként. Ott volt Párizs bevételénél. A háborúban tanúsított hősiességéért megkapta a katonai érdemrendet és a hadikeresztet. Amikor 1945-ben „a Szabad Franciaország legöregebb harckocsiparancsnokaként” leszerelt és visszatért a „világot jelentő deszkákra”, haja már hófehér volt.
1947-ben ismét színpadra lépett A szomj (La soif) című darabban, közben filmezett. A szerény sikerű, kisebb filmek után 1954-ben érkezett újból a siker, Az utolsó akció [1] című filmmel. Innen karrierje ismét töretlen.
1949-ben feleségül vette Christiane Fournier-t, a Lanvin-divatház vezető modelljét. Ebből a házasságából három gyermeke született, közülük Florence Moncorgé-Gabin ma elismert forgatókönyvíró.
Általában szerette a vidéki életet, különösen kedvelte a lótenyésztést. Egy nagy farmot vezetett Moulins-la-Marche-ban (Orne megye), de a környék parasztjai ellenségesen viselkedtek vele szemben. 1962-ben még tüntetést is szerveztek ellene, több száz földbérletet szerezni akaró gazda napokon át blokkolta a farmját, melyet halála után a családja gyorsan el is adott.
Több dalt írtak számára, melyeknek jellemzője, hogy Gabin nem énekli, hanem elmondja a szöveget, közülük a legsikeresebb a Most már tudom… (Maintenant, je sais) című lett.
1963-ban barátjával, az ugyancsak világhírű Fernandellel együtt GAFER néven filmprodukciós céget alapított.
Sokszínű egyéniségével meggyőzően alakította mind a csirkefogó, mind a Maigret-féle zsaru szerepét. A II. világháború előtt inkább a tragikus hősök szerepében tündökölt, utána inkább intellektuális szerepeket kapott (elnök, rendőrfelügyelő, igazgató). E szerepei nagyban járultak hozzá mítoszának megteremtéséhez. Egyike azon színészeknek, akik végig jelen voltak a francia filmgyártás nagy pillanatainál, forgattak vele némafilmet, de színes kópiát is. Olyan nagy személyiségekkel dolgozott együtt, mint Jean Renoir, Marcel Carné, Jacques Prévert, később pedig Michel Audiard, Alain Delon illetve Jean-Paul Belmondo csodálhatta nagyszerű jellemábrázolását és egyedi játékstílusát.
Alakításaiért több fesztiválsikert könyvelhetett el: főszereplője volt a legjobb idegen nyelvű filmként 1949-ben Oscar-díjat nyert A feledés útján című filmnek. 1951-ben és 1954-ben a Velencei Mostrán kapta meg a legjobb alakítást nyújtó színésznek járó díjat (La nuit est mon royaume, illetve Az utolsó akció), 1959-ben és 1971-ben pedig a Berlinalén (Archimédesz, a csavargó, illetve A macska). 1958-ban, majd 1960-ban is jelölt volt a Brit Filmakadémia legjobb külföldi színész díjára (Átkelés Párizson, valamint Maigret csapdát állít).
Több állami kitüntetésben részesült. 1960-ban a Becsületrend lovagja lett, 1976-ban pedig a Nemzeti Érdemrend tiszti rendjelét vehette át.
Halálát tüdővértolulás és szívelégtelenség okozta. Temetése háborús hősnek kijáró katonai tiszteletadással történt, hamvait – kívánsága szerint – Brest-től mintegy 20 mérföldre az Atlanti-óceánba szórták.
A filmes szakma megbecsülését a mai napig élvezi. 1976-ban ő vezethette az első César-díj átadást (ez volt az utolsó megjelenése nagyközönség előtt), halálának tízedik évfordulóján, 1987-ben pedig ő maga is megkapta életművéért a Tiszteletbeli Césart. Nevét adja a Jean Gabin-díjnak, melyet minden évben egy ígéretes fiatal színész kap meg. /Wikipédia/
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:35 pm

Éjjeli menedékhely (Les bas-fonds, 1936) AVI-XviD
Fekete-fehér, feliratos, francia (nyelvű) filmdráma 88perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező..........................Jean Renoir
író..................................Makszim Gorkij
forgatókönyvíró.............Jean Renoir
zeneszerző.....................Jean Wiener
operatőr.........................Fédote Bourgasoff
producer.........................Alexandre Kamenka
vágó...............................Marguerite Renoir

Szereplők:
Jean Gabin..............Wasska Pepel
Junie Astor..............Natacha
Suzy Prim................Vassilissa Kostyleva
Louis Jouvet...........The Baron
Vladimir Sokoloff....Kostylev

Tartalom:
Gorkij közismert orosz témáját Renoir modern francia környezetbe helyezte. A régi eleganciáját romjaiban is őrző báró összebarátkozik Pepellel, a tolvajjal. Pepel egy szánalmas nyomortelepen él, szeretője a háziúr felesége, de ő annak húgába, Natasába szerelmes. A háziúr a szép Natasát a rendőrfelügyelőnek ígérte, hogy a rendőr szemet hunyjon az ő piszkos ügyei fölött. Pepel megismerteti új barátját, a tönkrement bárót a nyomortelep lakóival, s szembesülve ellehetetlenült életével megpróbál föllázadni sorsa ellen...

Videó információk: 
Méret: 1,25 GB
Hossz: 1:28:32
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 720 x 576 pixel
Bitráta: 1 822 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 5/4

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: AC3 (AC3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 192 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Feliratok:
Kód:
http://data.hu/get/7873060/jjeli_menedkhely.hun.rar
Kód:
http://data.hu/get/7873059/jjeli_menedkhely.eng.rar

Kód:
http://data.hu/get/7873052/Ejjemenedek.part1.rar
http://data.hu/get/7873053/Ejjemenedek.part2.rar
http://data.hu/get/7873054/Ejjemenedek.part3.rar
http://data.hu/get/7873055/Ejjemenedek.part4.rar
http://data.hu/get/7873056/Ejjemenedek.part5.rar
http://data.hu/get/7873057/Ejjemenedek.part6.rar
http://data.hu/get/7873058/Ejjemenedek.part7.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:38 pm

Állat az emberben (La Bete Humaine, 1938) DVDRip.Hun.
Fekete-fehér, szinkr.(+felirat) francia filmdráma 99perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező.....................Jean Renoir
író.............................Émile Zola
forgatókönyvíró........Jean Renoir
zeneszerző................Joseph Kosma
operatőr....................Curt Courant
vágó..........................Marguerite Renoir

Szereplők:
Jean Gabin..................Lantier
Simone Simon.............Séverine
Fernand Ledoux..........Roubaud
Julien Carette.............Pecqueux
Colette Régis..............Victoire

Tartalom:
Lantier-nak, a mozdonyvezetőnek - örökletes terheltsége miatt - időről időre ölési kényszere van. Amikor Severinnel, Roubaud, a pályaudvari elöljáró feleségével viszonyt kezd, és úgy érzi, hogy a nő férje megölését sürgeti, felindult állapotában kedvesét öli meg. Amikor másnap magához tér, a mozgó vonatról a halálba ugrik.

Videó információk: 
Méret: 1,02 GB
Hossz: 1:36:18
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 704 x 528 pixel
Bitráta: 1 363 Kbps
Képkockák száma/mp: 24.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 44.1 KHz

Magyar felirat:
Kód:
http://data.hu/get/7873661/llat_az_emberben_hun.rar

Kód:
http://data.hu/get/7873655/Allembe.part1.rar
http://data.hu/get/7873656/Allembe.part2.rar
http://data.hu/get/7873657/Allembe.part3.rar
http://data.hu/get/7873658/Allembe.part4.rar
http://data.hu/get/7873659/Allembe.part5.rar
http://data.hu/get/7873660/Allembe.part6.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:43 pm

Halálos ölelés (Martin Roumagnac, 1946) DVDRip.Hun.
Szinkr. fekete-fehér, francia romantikus dráma 102perc


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező......................Georges Lacombe
író..............................Pierre-René Wolf
forgatókönyv.............Pierre Véry
zeneszerző.................Marcel Mirouze
operatőr.....................Roger Hubert

Szereplők:
Jean Gabin.................Martin Roumagnac
Marlene Dietrich........Blanche Ferrand
Marcel Herrand..........konzul
Margo Lion................Martin nővére
Marcel André.............bíró

Tartalom:
Blanche jó házból való úrilány, akinek díszmadár kereskedése van, együtt él unokatestvérével. Egy bokszmeccsen megismerkedik Martinnal a kőművessel. Kettejük szenvedélyes szerelméről szól a történet.
Gabin és Dietrich filmje egy elkésett lírai realista alkotás, szenvedélyes szerelmi dráma a jobb sorsra érdemes munkásról és kedveséről, a jóházból való úrilányról. A történet jelentősége elhalványul a filmtörténeti pillanat árnyékában: megismételhetetlenül, örökre egyszeri alkalommal, együtt játszik a filmművészet két halhatatlan nagysága, játékukban hordozva életük összes titkát.

Videó információk: 
Méret: 1,65 GB
Hossz: 0:58:20
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 768 x 512 pixel
Bitráta: 3 802 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 1.500

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 44.1 KHz

Kód:
http://data.hu/get/7875533/Halloslels.part01.rar
http://data.hu/get/7875534/Halloslels.part02.rar
http://data.hu/get/7875535/Halloslels.part03.rar
http://data.hu/get/7875536/Halloslels.part04.rar
http://data.hu/get/7875537/Halloslels.part05.rar
http://data.hu/get/7875538/Halloslels.part06.rar
http://data.hu/get/7875539/Halloslels.part07.rar
http://data.hu/get/7875540/Halloslels.part08.rar
http://data.hu/get/7875541/Halloslels.part09.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:46 pm

Malapaga falai (Le mura di Malapaga, 1949)DVDRip.Hunsub.
Fekete-fehér, feliratos Francia-olasz dráma 83perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező.......................René Clément
forgatókönyvíró..........Cesare Zavattini
zeneszerző..................Roman Vlad
operatőr......................Louis Page
producer.....................Alfredo Guarini
vágó...........................Mario Serandrei

Szereplők: 
Jean Gabin..................Pierre Arrignon
Isa Miranda................Marta Manfredini
Vera Talchi.................Cecchina
Andrea Checchi..........Giuseppe
Robert Dalban............a tengerész
Ave Ninchi.................Maria

Tartalom:
Pierre, egy lefizetett tengerész segítségével egy hajó gyomrában menekül Nizzából, ahol gyilkosság vádjával körözik. Mivel szörnyű fogfájás kínozza, Genovában úgy dönt, hogy minden veszély ellenére kiszáll, és keres egy fogorvost. Útközben kirabolják, így indul Pierre és Marta románca. René Clément nem csak egy szerelembe szökellő lírai történetet visz vászonra, hanem a tőle megszokott neorealista-naturalista eszközökkel, művészi szinten ábrázolja a háború utáni nyomort, és reményvesztettséget is.

Videó információk: 
Méret: 958,03 MB
Hossz: 1:23:14
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 608 x 448 pixel
Bitráta: 1 514 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 1
Bitráta: 82.1 Kbps VBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Díjak:
1949    Cannes-i Filmfesztivál      Legjobb rendező   René Clément
1949    Cannes-i Filmfesztivál   Legjobb színésznő   Isa Miranda
1951    Tiszteletbeli Oscar-díj: a legjobb idegen nyelvű film

Feliratok:
Kód:
http://data.hu/get/7876356/Malapaga_falai.eng.rar
http://data.hu/get/7876357/Malapaga_falai.esp.rar
http://data.hu/get/7876358/Malapaga_falai.fra.rar
http://data.hu/get/7876359/Malapaga_falai.hun.rar

Kód:
http://data.hu/get/7876360/Malapaga.part1.rar
http://data.hu/get/7876361/Malapaga.part2.rar
http://data.hu/get/7876362/Malapaga.part3.rar
http://data.hu/get/7876363/Malapaga.part4.rar
http://data.hu/get/7876364/Malapaga.part5.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:50 pm

A kikötő Máriája (La Marie du port, 1950) AVI-Xvid. Hun.
Szinkr. fekete-fehér, francia romantikus dráma 93perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendezte..................Marcel Carné
producer.................Sacha Gordine
forgatókönyv..........Georges Simenon (történet)
fényképezte............Henri Alekan
vágó........................Leonide Azar
zene........................Joseph Kosma

Szereplők:
Jean Gabin......................Henri Chatelard
Blanchette Brunoy..........Odile Le Flem
Nicole Courcel................Marie Le Flem
Claude Romain...............Marcel Viau
Rene Blancard................Dorchain
Jeanne Veniat.................Madame Blanc
Georges Vitray................Monsieur Josselin
Odette Laure...................Francoise
Jane Marken...................Madame Josselin
Julien Carette.................Thomas Viau

Tartalom:
A kikötőben mindenki Jules Lefevre-et, a nemrég elhunyt halászt gyászolja. Chatelard, a Cherbourg-ból jött, kiégett üzletember a kávéházban várja szeretőjét, az elhunyt leányát. Kölcsönösen unják egymást, már csak "jobb híján" vannak együtt. A férfi várakozás közben megismerkedik egy elragadó lánnyal, Marie-val. Még nem tudja, hogy Marie a szeretője húga. A lány, bár komoly udvarlója van, elvágyik az unalmas kisvárosból. Chatelard a tapasztalatlan lány szemében a megváltás ígéretét hordozza.

Videó információk: 
Méret: 1,75 GB
Hossz: 1:33:03
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 728 x 544 pixel
Bitráta: 4 556 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 44.1 KHz

Kód:
http://data.hu/get/7878826/_AkikMar.part01.rar
http://data.hu/get/7878827/_AkikMar.part02.rar
http://data.hu/get/7878828/_AkikMar.part03.rar
http://data.hu/get/7878829/_AkikMar.part04.rar
http://data.hu/get/7878830/_AkikMar.part05.rar
http://data.hu/get/7878831/_AkikMar.part06.rar
http://data.hu/get/7878832/_AkikMar.part07.rar
http://data.hu/get/7878834/_AkikMar.part08.rar
http://data.hu/get/7878835/_AkikMar.part09.rar
http://data.hu/get/7878836/_AkikMar.part10.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 3:58 pm

Az utolsó akció (Touchez pas au grisbi, 1953) AVI-Xvid. Hunsub.
Fekete-fehér, feliratos krimi 96perc.

Egyéb cím: Ne nyúlj a szajréhoz!

[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező..................Jacques Becker
író...........................Albert Simonin
forgatókönyvíró.....Jacques Becker
zeneszerző.............Jean Wiener
operatőr.................Pierre Montazel
producer................Robert Dorfmann
vágó......................Marguerite Renoir

Szereplők: 
Jean Gabin................Max
Jeanne Moreau..........Josy
Lino Ventura.............Angelo
René Dary.................Henri Ducros dit Riton
Dora Doll..................Lola
Vittorio Sanipoli.......Ramon
Marilyn Buferd.........Betty
Gaby Basset.............Marinette
Daniel Cauchy..........Fifi

Tartalom:
Max, az öregedő úri gengszter, és barátja, Riton, "nyugalomba vonulás" előtt egy utolsó nagy fogásra készül. Sikerül is 48 kiló aranyat megkaparintaniuk, s úgy látszik, hogy minden remekül ment. Ám Josy, Riton szeretője kifecsegi Angelónak, egy másik banda főnökének, milyen zsákmányhoz jutottak. Angelo ezek után elfogja Ritont, majd felajánlja Maxnak, hogy szabadon engedi a barátját, ha megkapja az aranyat; Max rááll az alkura. De a csere lebonyolítása után lövöldözés támad, amelyben Angelo és bandája, valamint Riton is életét veszti.

Videó információk: 
Méret: 1,50 GB
Hossz: 1:36:48
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 720 x 528 pixel
Bitráta: 2 012 Kbps
Képkockák száma/mp: 23.976
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: AC3 (AC3)
Csatornák száma: 1
Bitráta: 192 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Felirat:
Kód:
http://data.hu/get/7901222/1954._Ne_nylj_a_szajrhoz-az_utols_akci.rar

Kód:
http://data.hu/get/7908003/Nenyulja_.part1.rar
http://data.hu/get/7908004/Nenyulja_.part2.rar
http://data.hu/get/7908005/Nenyulja_.part3.rar
http://data.hu/get/7908006/Nenyulja_.part4.rar
http://data.hu/get/7908007/Nenyulja_.part5.rar
http://data.hu/get/7908008/Nenyulja_.part6.rar
http://data.hu/get/7908009/Nenyulja_.part7.rar
http://data.hu/get/7908010/Nenyulja_.part8.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:02 pm

A kárhozat útja (Des gens sans importance, 1955) DVDRip.Hunsub.
Fekete-fehér, feliratos, francia filmdráma 99perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező........................Henri Verneuil
író................................Serge Groussard
forgatókönyvíró...........François Boyer
zeneszerző...................Kozma József
operatőr.......................Louis Page
vágó.............................Christian Gaudin

Szereplők: 
Jean Gabin..................Jean Viard
Françoise Arnoul.........Clotilde Brachet
Pierre Mondy...............Pierrot Berty
Dany Carrel.................Jacqueline Viard
Paul Frankeur.............Emile Barchandeau

Tartalom:
Jean Viard teherautósofőr beleszeret a csinos, fiatal felszolgálónőbe. Elhagyja családját, elhanyagolja munkáját, hogy minél többet lehessen együtt szerelmével. A lány teherbe esik a férfitól, de másokra hallgatva Jean tudta nélkül elveteti a magzatot. Jean végleg szakít családjával s új életet akar kezdeni szerelmével, de a lány a rosszul sikerült műtétbe belehal.

Videó információk: 
Méret: 697,13 MB
Hossz: 1:38:57
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 720 x 544 pixel
Bitráta: 860 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 112 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Felirat:
Kód:
http://data.hu/get/7902074/A_krhozat_tja.rar

Kód:
http://data.hu/get/7902068/Akarhozatja.part1.rar
http://data.hu/get/7902069/Akarhozatja.part2.rar
http://data.hu/get/7902072/Akarhozatja.part3.rar
http://data.hu/get/7902073/Akarhozatja.part4.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:05 pm

Átkelés Párizson (La Traversee de Paris, 1956) AVI-Xvid.Hun.
Szinkr. Fekete-fehér, francia vígjáték 80perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendezte....................Claude Autant-Lara
producer....................Henry Deutschmeister
forgatókönyv.............Jean Aurenche
fényképezte...............Jacques Natteau
vágó..........................Madeleine Gug
zene..........................René Cloërec

Szereplők:
Jean Gabin......................Grandgil
André Bourvil..................Marcel Martin
Louis De Funés...............Jambier
Jeanette Batti.................Mariette Martin
Georgette Anys...............Lucienne Couronne
Robert Arnoux................Marchandot
Myno Burney..................Angéle Marchandot
Monette Dinay................Madame Jambier
Jean Dunot.....................Alfred Couronne

Tartalom:
A megszállt Párizsban 1942-ben Martin feketepiaci érétkesítésre levágott sertést szeretne átszállítani a városon. Éjszaka vág neki az útnak egy Grandgil nevű sötét alak társaságában, de a Gestapo elfogja őket. Grandgil előhozakodik a megszállókhoz fűződő kapcsolataival, és szabadon bocsájtják; Martinért azonban nem tesz semmit, így őt deportálják. A háború után véletlenül újra összefutnak - kettejük helyzete mit sem változott: Grandgil megint befolyásos ember, Martin pedig hordár a pályaudvaron.

Videó információk: 
Méret: 700,12 MB
Hossz: 1:19:55
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 544 x 416 pixel
Bitráta: 1 084 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 4/3

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps VBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Díjak, jelölések:
1956 - Venice Film Festival - Volpi Cup - Best Actor /Bourvil/ (Díj)
1956 - Venice Film Festival - Golden Lion  (jelölés)
1958 - BAFTA Film Award - Best Foreign Actor /Jean Gabin/ (jelölés)
1958 - French Syndicate of Cinema Critics - Best Film (Díj)

Kód:
http://data.hu/get/7902565/AtkePrizson.part1.rar
http://data.hu/get/7902566/AtkePrizson.part2.rar
http://data.hu/get/7902567/AtkePrizson.part3.rar
http://data.hu/get/7902568/AtkePrizson.part4.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:07 pm

Zűrzavar és éjszaka(Le désordre et la nuit, 1958) DVDRip.Hun.
Szinkr.Fekete-fehér,  francia krimi, dráma 91perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendezte..................Gilles Grangier
producer.................Lucien Viard
forgatókönyv..........Michel Audiard
fényképezte............Louis Page
vágó........................Jacqueline Sadoul
zene........................Henri Contet

Szereplők:
Jean Gabin...................Georges Vallois felügyelő
Danielle Darrieux.........Thérése Marken
Nadja Tiller..................Lucky Fridel
Paul Frankeur..............Chaville felügyelő
Hazel Scott..................Valentine Horse

Tartalom:
A Tojás nevű éjszakai mulató tulajdonosát, az alvilági Simonit agyonlövik. A gyilkosságnak egyetlen szemtanúja van, a szép német lány, Lucky. A bűnügy felderítésén Vallois felügyelő kezd dolgozni. A nyomozást megnehezíti, hogy a felügyelő beleszeret a drogfüggő lányba, aki az áldozat barátnője volt...

Videó információk: 
Méret: 932,49 MB
Hossz: 1:30:44
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 768 x 432 pixel
Bitráta: 1 296 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 16/9

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 44.1 KHz


Kód:
http://data.hu/get/7903369/Zrzavarjszaka.part1.rar
http://data.hu/get/7903370/Zrzavarjszaka.part2.rar
http://data.hu/get/7903371/Zrzavarjszaka.part3.rar
http://data.hu/get/7903373/Zrzavarjszaka.part4.rar
http://data.hu/get/7903374/Zrzavarjszaka.part5.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:11 pm

Alvilági melódia (Mélodie en sous-sol, 1963)DVDRip.Hun.
Szinkr. francia, olasz krimi 102perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendezte......................Henri Verneuil
forgatókönyv..............Michel Audiard

Szereplők:
Jean Gabin.......................Charles
Alain Delon.......................Francis
Viviane Romance.............Ginette
Maurice Biraud.................Louis
Carla Marlier......................Brigitte
José-Luis de Vilallong......Grimp
Germaine Montero...........Francis anyja
Henri Virlojeux..................Mario
Rita Cadillac.....................Liliane
Anne-Marie Coffinet.........Marcelle
Jimmy Davis....................Sam
Dominique Davray...........Leone

Tartalom:
Charles, a sokat megélt öreg bűnöző épphogy kijött a börtönből, régi haverja, Mario máris nagy melót szállít neki. A cannes-i kaszinót kell kifosztania Francis-szal, Mario unokaöccsével, egy kezdő, ám ambiciózus fiatalemberrel. A két férfi Cannes-ba költözik, és Charles megszervezi, előkészíti a betörést. Francis feladata lesz, hogy a szellőzőn keresztül macskaügyességgel bemásszon a széfhez. Ám a fiú szerelmes lesz egy szép táncosnőbe, nem tudja megállni, hogy a betörés estéjén ne mutatkozzon a játékteremben.

Alvilági melódia 1963.
Videó információk: 
Méret: 1,03 GB
Hossz: 1:42:42
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 640 x 272 pixel
Bitráta: 1 295 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 2.35

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 127 Kbps VBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Kód:
http://data.hu/get/6930164/Al.Me..part1.rar
http://data.hu/get/6930165/Al.Me..part2.rar
http://data.hu/get/6930166/Al.Me..part3.rar
http://data.hu/get/6930167/Al.Me..part4.rar
http://data.hu/get/6930168/Al.Me..part5.rar
http://data.hu/get/6930169/Al.Me..part6.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:19 pm

Egy kis bunyó Párizsban (Du Rififi a Paname, 1967) DVDRip.Hun.
Szinkr. francia krimi 94perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező.....................Denys de La Patelliere
író.............................Alphonse Boudard
forgatókönyvíró........Auguste Le Breton
operatőr...................Walter Wottitz
zene.........................Georges Garvarentz
producer..................Raymond Danon
vágó........................Claude Durand

Szereplők: 
Jean Gabin......................Paul Berger dit Paulo les Diam's
Yves Barsacq..................Le quinquagénaire
George Raft....................Charles Binnaggio
Marcel Bozzuffi...............Marque Mal
Claude Brasseur.............Giulio

Tartalom:
Paulot és Waltert több dolog is összeköti. Egyrészt a gyönyörű Iréne személye, másrészt cseppet sem veszélytelen munkájuk. Aranycsempészéssel foglalkoznak, melyhez, olyan " tiszta múltú " embereket toboroznak, akik könnyen átjutnak a határon. Ezúttal egy amerikai újságíró kerül hálójukba, akit valójában csak a szerelem hajt a veszélyes vállalkozásba.

Videó információk: 
Méret: 1,18 GB
Hossz: 1:33:57
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 704 x 304 pixel
Bitráta: 1 601 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 2.35

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: AC3 (AC3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 192 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

+Felirat:
Kód:
http://data.hu/get/7904836/Egy_kis_buny_Prizsban.rar

Kód:
http://data.hu/get/7904829/Egykisbuny.part1.rar
http://data.hu/get/7904830/Egykisbuny.part2.rar
http://data.hu/get/7904831/Egykisbuny.part3.rar
http://data.hu/get/7904832/Egykisbuny.part4.rar
http://data.hu/get/7904833/Egykisbuny.part5.rar
http://data.hu/get/7904834/Egykisbuny.part6.rar
http://data.hu/get/7904835/Egykisbuny.part7.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:22 pm

A szicíliaiak klánja (Le Clan des Siciliens, 1969) DVDRip.Hun.
Szines, szinkr. Francia krimi 113perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező....................Henri Verneuil
író............................Auguste Le Breton
forgatókönyvíró.......Henri Verneuil
zeneszerző...............Ennio Morricone
operatőr...................Henri Decaë
vágó.........................Pierre Gillette

Szereplők:
Jean Gabin..............Vittorio Manalese
Alain Delon.............Roger Sartet
Lino Ventura...........a felügyelő
Irina Demick...........Jeanne Manalese
Amedeo Nazzari.....Tony Nicosia

Tartalom:
A forrófejű, kőkemény bűnöző, Roger Sartet megszökik egy rabszállítóból, és a Vittorio Manalese vezette szicíliai maffiacsalád szolgálatába áll. Miközben egy hatalmas rablást készítenek elő, Sartet nyomába ered egy hozzá hasonlóan kemény zsaru, Le Goff felügyelő...

Videó információk: 
Méret: 1,08 GB
Hossz: 1:53:32
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 656 x 272 pixel
Bitráta: 1 160 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 2.412

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: AC3 (AC3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 192 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Kód:
http://data.hu/get/5511062/Szclkklnj.part1.rar
http://data.hu/get/5511063/Szclkklnj.part2.rar
http://data.hu/get/5511064/Szclkklnj.part3.rar
http://data.hu/get/5511065/Szclkklnj.part4.rar
http://data.hu/get/5511066/Szclkklnj.part5.rar
http://data.hu/get/5511067/Szclkklnj.part6.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:24 pm

Gyilkosság sorozatban (Le tueur, 1972) AVI-Xvid. Hunsub.
Szines, feliratos, olasz-francia-NSZK krimi 84perc.
 

[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező.......................Denys de La Patelliere
forgatókönyvíró..........Denys de La Patelliere
zeneszerző..................Hubert Giraud
operatőr.....................Claude Renoir
producer....................Claude Giroux, Jean Gabin
vágó..........................Clarissa Ambach

Szereplők:
Jean Gabin.....................Le Guen felügyelő
Gérard Depardieu..........Frédo Babasch
Fabio Testi.....................Georges Gassot
Uschi Glas......................Gerda
Ginette Garcin...............Lulu
Sady Rebbot..................Lucien

Tartalom:
Gassot a közveszélyes bűnöző megszökik az elmegyógyintézetből és valóságos mészárlásba kezd Marseille utcáin. Le Guen főfelügyelőnek kell újra elkapnia akinek a módszereit közvetlen főnöke nem nézi jó szemmel. Így Le Guen-nek nemcsak a gyilkost kell üldöznie, de a bürokráciával is fel kell vennie a versenyt… 

Videó információk: 
Méret: 701,11 MB
Hossz: 1:23:44
Típus: AVI (DivX 5 - )
Felbontás: 640 x 336 pixel
Bitráta: 1 033 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 1.905

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Felirat:
Kód:
http://data.hu/get/7905716/Gyilkossg_sorozatban.rar

Kód:
http://data.hu/get/7905710/Gyilkossor.part1.rar
http://data.hu/get/7905712/Gyilkossor.part2.rar
http://data.hu/get/7905714/Gyilkossor.part3.rar
http://data.hu/get/7905715/Gyilkossor.part4.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:28 pm

A Dominici-ügy (L'Affaire Dominici, 1972) DVDRip.Hun.
Szinkr. francia, spanyol, olasz krimi 100perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Stáblista:
rendező........................Claude Bernard-Aubert
forgatókönyvíró...........Claude Bernard-Aubert
zeneszerző...................Alain Goraguer
operatőr.......................Ricardo Aronovich
produce.......................Éric Rochat, Jean Gabin

Szereplők: 
Jean Gabin......................Gaston Dominici
Jeanne Allard..................Augusta Callat
Max Amyl........................L'avocat
Michel Bertay..................Périez, le juge d'instruction
Jean-Pierre Castaldi........Le premier journaliste
Paul Crauchet..................Le commissaire

Tartalom:
1952 augusztusában az országút mellett három holttestre bukkantak Haute Provence megyében. A brit családot brutális kegyetlenséggel meggyilkolták. A nyomozás során a gyanú a 75 éves helyi földbirtokosra, Gaston Dominicire terelődik. A kihallgatás során az öreg bevallja, hogy ő gyilkolta meg a családot. Később azonban visszavonja a vallomását, és mint kiderül, semmilyen bizonyíték nincs ellene, sem indíték, sem tanúvallomás. Ennek ellenére a közvéleményt lázban tartó bűncselekmény miatt halálra ítélik.

Videó információk: 
Méret: 1,26 GB
Hossz: 1:18:58
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 712 x 400 pixel
Bitráta: 2 110 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 16/9

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 128 Kbps CBR
Mintavételezési frekvencia: 44.1 KHz

Kód:
http://data.hu/get/7906154/ADomin.part1.rar
http://data.hu/get/7906155/ADomin.part2.rar
http://data.hu/get/7906156/ADomin.part3.rar
http://data.hu/get/7906157/ADomin.part4.rar
http://data.hu/get/7906158/ADomin.part5.rar
http://data.hu/get/7906159/ADomin.part6.rar
http://data.hu/get/7906160/ADomin.part7.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Kuvasz55 on Hétf. Jún. 06, 2016 4:32 pm

Két férfi a városban (Deux Hommes dans la Ville, 1973.) DVDRip.Hun.
Szines, szinkr. Francia krimi 95perc.


[You must be registered and logged in to see this image.]

Rendezte:
rendező.......................José Giovanni
forgatókönyvíró..........José Giovanni
zeneszerző..................Philippe Sarde
operatőr......................Jean-Jacques Tarbes
producer.....................Alain Delon
vágó............................Françoise Javet

Szereplők:
Alain Delon.............Gino Strabliggi
Jean Gabin..............Cazeneuve
Mimsy Farmer.........Lucie
Victor Lanoux.........Marcel
Cécile Vassort........Évelyne
Ilaria Occhini.........Sophie

Tartalom:
Egy bankrabló 10 év után szabadul a börtönből. A társadalomba való beilleszkedéséhez ugyan megkap minden segítséget, de egy zsaru a múltjából állandóan ott van a nyomában. A film egy olyan ember története, aki egyetlen hiba elkövetése miatt soha többé nem kap esélyt az igazságszolgáltatás oldaláról és a társadalomtól a tiszta lappal történő újrakezdéshez.

Videó információk: 
Méret: 699,31 MB
Hossz: 1:34:28
Típus: AVI (XviD - XviD project)
Felbontás: 608 x 352 pixel
Bitráta: 891 Kbps
Képkockák száma/mp: 25.000
Oldalarány: 16/9

Audió információk: 
Audiósávok száma: 1
Audiosáv #1 adatai:
Audiósáv típusa: MPA1L3 (MPEG-1 Audio layer 3)
Csatornák száma: 2
Bitráta: 131 Kbps VBR
Mintavételezési frekvencia: 48.0 KHz

Kód:
http://data.hu/get/5411766/Ktfrfvrsbn.part1.rar
http://data.hu/get/5411767/Ktfrfvrsbn.part2.rar
http://data.hu/get/5411768/Ktfrfvrsbn.part3.rar
http://data.hu/get/5411769/Ktfrfvrsbn.part4.rar
avatar
Kuvasz55

Hozzászólások száma : 182
Join date : 2016. Jun. 05.

Vissza az elejére Go down

Re: Jean Gabin

Témanyitás by Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.